Sanitair en tegels

Badkamer levensecht in beeld bij TBE

 “Kijk, deze wand is afgewerkt met beton ciré, dat is nu enorm geliefd bij klanten”. We volgen vanmiddag TBE’s badkameradviseur Peter van Kruistum op de voet tijdens een rondleiding door de vernieuwde showroom. En dat is geen wandeling van een minuutje, want op de eerste etage van TBE’s pand in Ederveen is een verbluffend uitgebreide én inspirerende showroom ingericht. Hier werkt hij samen met collega’s Mienke Heijmans en Andrea van Vlastuin aan het samenstellen van de mooiste badkamers. Grotendeels in opdracht van bouwbedrijven maar ook rechtstreeks voor particulieren.

“Achttien complete badkamers, zeven douche-opstellingen en zeven toiletopstellingen zijn hier te zien!”

Peter somt op wat klanten klanten er kunnen verwachten. “Achttien complete badkamers, zeven douche-opstellingen en zeven toiletopstellingen”. Opgeteld geven deze een compleet en actueel beeld van de mogelijkheden in tegels, sanitair en badkameraccessoires. We staan bij iedere opstelling even stil, terwijl Peter op bijzondere details wijst. “Zie je die Ariadne badkamer. Die combinatie van smalle 5 x 20 tegeltjes, tegels in visgraat, het vrijstaande bad en klassieke kranen geven deze badkamer een heel eigen sfeer”.

Van Kruistum is inmiddels vijfentwintig jaar actief als badkameradviseur en dat wordt gewaardeerd door TBE-klanten. Zij voelen direct dat Peter een enorme hoeveelheid kennis en ervaring heeft. “Ik ben adviseur en geen verkoper”, zegt hij resoluut. “Het gaat er niet om dat ik iets verkoop of mijn mening doordrijf, ik wil samen met de klant de badkamer van hun dromen maken. Iets moois creëren. Inderdaad, dat begint met goed luisteren naar wat de klant echt wil”. Hij adviseert mensen met plannen voor een nieuwe badkamer dan ook om eerst eens te komen kijken en vervolgens een afspraak te maken. “Dan nemen we er uitgebreid tijd voor en maken een duidelijke 3D-tekening”.

Wellness

De tijd dat de badkamer alleen voor sanitaire doelen werd gebruikt is voorbij. Steeds vaker speelt het element ‘wellness thuis’ een rol. Mensen willen meer comfort en ontspanning in de badkamer. Vandaar dat TBE een breed aanbod wellnesselementen presenteert. “Een stoomcabine, een bubbelbad, sunshowers, het zijn maar een paar voorbeelden van de mogelijkheden”, zegt Peter. “Zo’n sunshower is trouwens heel gezond”, weet hij uit persoonlijke ervaring. “De UV-straling geeft het lichaam in de winter extra vitamine D”.

Denimblauw

We zijn door de showroom heen en één ding is duidelijk: badkamers van nu hebben een naturel uitstraling. Natuurlijke kleuren bepalen de sfeer, materialen als hout en beton geven een extra accent. “Maar let op”, zegt Peter, “in de details zitten soms spannende elementen. Neem die vloertegels daar, denimblauw. Dat geeft je badkamer toch een heel eigen gezicht”.

Bekijk onze sanitair website