Logistiek

Logistiek op rolletjes

 

DHL, GLS, PostNL, TransMission, UPS en trucks van diverse vervoerders… wie wel eens door de Hoofdstraat van Ederveen loopt of rijdt, ziet allerlei transporteurs en pakketbezorgers bestellingen afleveren op nummer 140: bij TBE. Door het magazijn gaat iedere week een enorme goederenstroom van tientallen volle pallets en ontelbare dozen en pakketten.

“Loopt de logistiek niet, dan loopt de verkoop niet.

Alfred van de Goor leidt al deze inkomende en uitgaande producten zorgvuldig in goede banen. Controleren, administreren, manco’s eruit halen, voorraad beheren, producten klaarzetten voor het aanvullen van de winkelvoorraad: Alfred is de logistiek regisseur van TBE. “Loopt de logistiek niet, dan loopt de verkoop niet. Mijn dag is geslaagd als we nee-verkopen voorkomen en alles gewoon goed loopt”, zegt Alfred.

Zijn collega Thomas Lagerweij zorgt ondertussen voor het afleveren van bestellingen bij klanten. De bedrijfswagens van TBE zijn dagelijks onderweg in het werkgebied dat zich uitstrekt tot ongeveer 20 kilometer rondom Ederveen. Bij diverse klanten beheert hij de voorraad op locatie, zodat deze bedrijven nooit misgrijpen. Thomas: “Klanten vinden het fijn als ik er ben met de producten, dan kunnen ze verder met hun werk of project. Zeker als het spoed heeft. Laatst bracht ik snel even een onderdeel voor een defecte machine, dat wordt gewaardeerd!”.